Skrivarkurs i Toscana

Skrivarkurs i Toscana, 7-11 juni 2014.

Behöver du en kickstart i nästa skrivprojekt eller är det så att du alltid drömt om att skriva men aldrig kommit till skott eller riktigt vågat?

Denna fyradagarskurs i Toscana passar nybörjare såväl som vana skribenter. Den bygger på ett aktivt deltagande där vi jobbar med skrivövningar som utmanar skribenten utifrån den enskildes förutsättningar. Att skriva är vilja och lust, men också hantverk och hårt arbete. Under resans fyra dagarna fördjupar vi oss i berättarteknik så som berättarperspektiv och narratologi men även miljö- och karaktärsskildring. Vi jobbar också med textrespons, något som inte bara gör oss till mer medvetna skribenter utan också mer medvetna läsare.

Vi bor i en vacker 1400-tals villa med utsikt över de Toscanska kullarna, strax söder om Florens. Här njuter vi av vackra omgivningar, god mat och goda viner. Detta är Dantes såväl som Boccaccios hemtrakter.

En av dagarna tar vi oss till renässansstaden Florens för att insupa den historiska atmosfären, uppleva stadens liv och kultur.  Vi kommer att besöka en liten verkstad där man restaurerar historiska böcker från tiden då Galileo Galilei levde och där man fortfarande binder böcker enligt äldre tradition.

Målet för kursen är att ge deltagarna såväl skrivlust som verktyg för sitt fortsatta skrivande. Inför resan kommer kursdeltagarna att tilldelas mindre förberedelseuppgifter.

Lo Söllgård är skrivpedagog och förläggare som driver Lo Söllgårds förlag. Vår guide och researrangör, Christina, som har bott i området och har stor kännedom om Toscana, kommer att finnas tillhands under hela resan.

Så här ser resan ut dag-för-dag:

Lördag 7 juni:
17.00 Ankomst och incheckning Villa Talente.

Söndag, 8 juni:
Skrivarkurs Villa Talente.
Idag börjar skrivarkursen på allvar med ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. En genomgång föregår praktiska skrivövningar som följs upp med respons och diskussion. Sen eftermiddag ger vi oss av till Greve in Chianti, huvudorten i vindristriket Chianti, för att bekanta oss med dess vackra torg och sitta ner en stund på piazzan och bara njuta och iaktta. Middagen intar vi på en restaurang belägen i en liten medeltida by ovanför Greve.

Måndag, 9 juni:  En dag i Florens.
Idag beger vi oss till Florens för att upptäcka den vackra renässansstaden. Här besöker vi ett bokcafé där dagens skrivövningar presenteras. Både innan och efter lunch kommer vi att få tid för oss själva för att kunna samla intryck, miljöer och karaktärer, som kan inspirera. Christina, vår guide, kommer att ge dig tips på matmarknader, parker och sevärdheter m.m. Naturligtvis intar vi lunchen tillsammans!
17.30 gästar vi Milicas verkstad, där hon restaurerar gamla böcker och binder böcker enligt äldre tradition. Ett gediget hantverk, som ger ytterligare en dimension av Florens rika historia. Dagen i Florens avslutas med god middag på en av dess många restauranger. På väg hem stannar vi på Piazzale Michelangelo för att beundra utsikten över staden.

Tisdag 10 juni: Skrivarkurs Villa Talente.
Vi fortsätter skrivarkursen hemma i villan med två pass, ett före lunch och ett efter. Under senare eftermiddagen gör vi en utflykt i närområdet. Vår avslutningsmiddag äter vi i villan.

Onsdag 11 juni: Hemfärd.
Det blir tidig frukost och utcheckning för den som skall med flyget från Pisa.
För dem som stannar en stund i Toscana, kan förmiddagen utnyttjas till avrundning av skrivarkursen.

Detta ingår i resan till Toscana:

Pris  ca 8.600 kr/person
Enkelrumstillägg 900 kr

Flyger du t/r Pisa samma dag kursen börjar och slutar, hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen. Behöver du lösa din ankomst eller avresa på annat sätt, hör av er till oss.

Anmälningsavgift 2.000 kr
Slutbetalning senast 45 dagar innan resan

Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om minimiantalet ej uppnås, vilket är 6 personer.
Maxantalet är 10 personer

Skicka förfrågan

  1. (behövs)
  2. (behövs)
  3. (behövs)
 

cforms contact form by delicious:days

Google Maps

Bookmark and Share